Sos jabłkowo- pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowo- pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

200 gramów

40 gramów

150 gramów

3 sztuki

null szczypt

1 szklanka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i jabłka obierz ze skórki, oczyść.

Krok 2

Pomidory rozkrój w ćwiartki, zaś jabłka w kostkę, posiekaj cebulę wszystko wymieszaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw na końcu smażenia.

Krok 3

Następnie dodaj szklankę octu winnego i gotuj na małym ogniu przez 120 minut.

Krok 4

Przełóż do słoików i pasteryzuj przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej