
Składniki
100 gramów
null
200 gramów
40 gramów
150 gramów
3 sztuki
null szczypt
1 szklanka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i jabłka obierz ze skórki, oczyść.
Krok 2
Pomidory rozkrój w ćwiartki, zaś jabłka w kostkę, posiekaj cebulę wszystko wymieszaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw na końcu smażenia.
Krok 3
Następnie dodaj szklankę octu winnego i gotuj na małym ogniu przez 120 minut.
Krok 4
Przełóż do słoików i pasteryzuj przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej