Sos jabłkowo- pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowo- pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

200 gramów

40 gramów

150 gramów

3 sztuki

null szczypt

1 szklanka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i jabłka obierz ze skórki, oczyść.

Krok 2

Pomidory rozkrój w ćwiartki, zaś jabłka w kostkę, posiekaj cebulę wszystko wymieszaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw na końcu smażenia.

Krok 3

Następnie dodaj szklankę octu winnego i gotuj na małym ogniu przez 120 minut.

Krok 4

Przełóż do słoików i pasteryzuj przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej