
Składniki
100 gramów
null
200 gramów
40 gramów
150 gramów
3 sztuki
null szczypt
1 szklanka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i jabłka obierz ze skórki, oczyść.
Krok 2
Pomidory rozkrój w ćwiartki, zaś jabłka w kostkę, posiekaj cebulę wszystko wymieszaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw na końcu smażenia.
Krok 3
Następnie dodaj szklankę octu winnego i gotuj na małym ogniu przez 120 minut.
Krok 4
Przełóż do słoików i pasteryzuj przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























