Sos jabłkowo- pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowo- pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

200 gramów

40 gramów

150 gramów

3 sztuki

null szczypt

1 szklanka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i jabłka obierz ze skórki, oczyść.

Krok 2

Pomidory rozkrój w ćwiartki, zaś jabłka w kostkę, posiekaj cebulę wszystko wymieszaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw na końcu smażenia.

Krok 3

Następnie dodaj szklankę octu winnego i gotuj na małym ogniu przez 120 minut.

Krok 4

Przełóż do słoików i pasteryzuj przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowo- pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej