Sos ogórkowo - pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

82 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej