
Składniki
4 sztuki
20 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.
Krok 2
Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.
Krok 3
Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.
Krok 4
Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.
Krok 5
Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej