
Składniki
4 sztuki
20 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.
Krok 2
Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.
Krok 3
Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.
Krok 4
Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.
Krok 5
Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej