Sos ogórkowo - pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ogórkowo - pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej