Sos ogórkowo - pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ogórkowo - pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos ogórkowo - pieczarkowySos ogórkowo - pieczarkowy

Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.