Sos ogórkowo - pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ogórkowo - pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.

Sos ogórkowo - pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ogórkowo - pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos ogórkowo - pieczarkowySos ogórkowo - pieczarkowy

Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.