Sos majonezowo – pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

20 dekagramów

0.2 szklanki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Sparz i odciśnij rodzynki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Gdy pieczarki wystygną połącz je z majonezem, śmietaną, ketchupem i sparzonymi rodzynkami.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj natkę pietruszki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos majonezowo – pieczarkowy podawaj do jaj, warzyw, ryżu.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowo – pieczarkowySos majonezowo – pieczarkowy

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.