Sos majonezowo – pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

20 dekagramów

0.2 szklanki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Sparz i odciśnij rodzynki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Gdy pieczarki wystygną połącz je z majonezem, śmietaną, ketchupem i sparzonymi rodzynkami.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj natkę pietruszki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos majonezowo – pieczarkowy podawaj do jaj, warzyw, ryżu.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
De cilantro
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowo – pieczarkowySos majonezowo – pieczarkowy

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.