
Składniki
30 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
20 dekagramów
0.2 szklanki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Sparz i odciśnij rodzynki.

Krok 3
Gdy pieczarki wystygną połącz je z majonezem, śmietaną, ketchupem i sparzonymi rodzynkami.

Krok 4
Dodaj natkę pietruszki.

Krok 5
Sos majonezowo – pieczarkowy podawaj do jaj, warzyw, ryżu.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































Sos majonezowo – pieczarkowy

