Sos majonezowo – pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

20 dekagramów

0.2 szklanki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Sparz i odciśnij rodzynki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Gdy pieczarki wystygną połącz je z majonezem, śmietaną, ketchupem i sparzonymi rodzynkami.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj natkę pietruszki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos majonezowo – pieczarkowy podawaj do jaj, warzyw, ryżu.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej