Sos bułgarski

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

4 łyżki

40 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Oliwki pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Dodaj do papryki oliwki, majonez, śmietanę, chrzan i posiekaną natką pietruszki.

Krok 4

Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej