
Składniki
null
2 łyżki
null
1 pęczek
4 łyżki
40 gramów
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Oliwki pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Dodaj do papryki oliwki, majonez, śmietanę, chrzan i posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
Dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej