Sos bułgarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos bułgarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

4 łyżki

40 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Oliwki pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Dodaj do papryki oliwki, majonez, śmietanę, chrzan i posiekaną natką pietruszki.

Krok 4

Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos bułgarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej