Składniki
null
2 łyżki
null
1 pęczek
4 łyżki
40 gramów
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Oliwki pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Dodaj do papryki oliwki, majonez, śmietanę, chrzan i posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
Dopraw do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej