Szybki sos chrzanowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1436

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0 szczypt

0 szczypt

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do garnka 2 szklanki wody i zagotuj razem z kostkami rosołowymi Knorra.

Krok 2

Wymieszaj chrzan ze śmietaną i mąką.

Krok 3

Zdejmij bulion z ognia i dodaj mieszankę, dopraw i schłodź.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej