
Składniki
1 sztuka
null
null szczypt
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
200
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy i wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem i kaparami.
Krok 2
Zmiksuj razem z majonezem, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 3
Przełóż gotowy sos do sosjerki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej