
Składniki
1 sztuka
null
null szczypt
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
200
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy i wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem i kaparami.
Krok 2
Zmiksuj razem z majonezem, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 3
Przełóż gotowy sos do sosjerki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej