Wyśmienity sos z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity sos z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null szczypt

null

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

200

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka osącz z zalewy i wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem i kaparami.

Krok 2

Zmiksuj razem z majonezem, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.

Krok 3

Przełóż gotowy sos do sosjerki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity sos z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej