Sos z korniszonów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

107 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżki

2 dekagramy

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Gotuj, aż dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Sos z korniszonów - Krok 1

Krok 2

Sardynki rozetrzyj.

Sos z korniszonów - Krok 2

Krok 3

Opłucz kapary z zalewy. Pokrój ogórki w kostkę. Do sardynek dodaj ogórki oraz opłukane kapary i ketchup.

Sos z korniszonów - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki. Sos z korniszonów podawaj do jaj i ryb.

Sos z korniszonów - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski, 15.01.2019

    Mam zapisany ten przepis.Uzyję go. Haha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pesto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos z korniszonówSos z korniszonów

Korniszony dodasz nie tylko do sałatki – ich wyrazisty smak będzie świetnie komponował się z pomidorowym sosem. Aby go przyrządzić, będziesz potrzebować błyskawicznego sosu pomidorowego w proszku, który po wymieszaniu z wodą i zagotowaniu nabierze gęstej konsystencji. Sardynki z puszki – w sosie własnym lub oleju – rozetrzyj za pomocą widelca, by powstała jednolita masa. Smak potrawy wzbogacą także kwaskowate kapary, odsączone z zalewy i opłukane pod bieżącą wodą. Korniszony pokrój w drobną kostkę i dodaj je do rozgniecionych sardynek – razem z kaparami oraz łagodnym ketchupem. Jeśli preferujesz bardziej pikantne potrawy, ten ostatni zamień na ostry. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Podawaj go na ciepło lub w wersji schłodzonej jako dodatek do pieczonych, smażonych i wędzonych ryb. Wykorzystasz go także jako dressing do ugotowanych na twardo jajek. Stworzysz smaczną przekąskę, jeśli całość posypiesz posiekanym koperkiem. Do jakich dań podasz sos z korniszonów? Podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.