
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
2 dekagramy
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Gotuj, aż dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Sardynki rozetrzyj.

Krok 3
Opłucz kapary z zalewy. Pokrój ogórki w kostkę. Do sardynek dodaj ogórki oraz opłukane kapary i ketchup.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki. Sos z korniszonów podawaj do jaj i ryb.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos z korniszonów
Korniszony dodasz nie tylko do sałatki – ich wyrazisty smak będzie świetnie komponował się z pomidorowym sosem. Aby go przyrządzić, będziesz potrzebować błyskawicznego sosu pomidorowego w proszku, który po wymieszaniu z wodą i zagotowaniu nabierze gęstej konsystencji. Sardynki z puszki – w sosie własnym lub oleju – rozetrzyj za pomocą widelca, by powstała jednolita masa. Smak potrawy wzbogacą także kwaskowate kapary, odsączone z zalewy i opłukane pod bieżącą wodą. Korniszony pokrój w drobną kostkę i dodaj je do rozgniecionych sardynek – razem z kaparami oraz łagodnym ketchupem. Jeśli preferujesz bardziej pikantne potrawy, ten ostatni zamień na ostry. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Podawaj go na ciepło lub w wersji schłodzonej jako dodatek do pieczonych, smażonych i wędzonych ryb. Wykorzystasz go także jako dressing do ugotowanych na twardo jajek. Stworzysz smaczną przekąskę, jeśli całość posypiesz posiekanym koperkiem. Do jakich dań podasz sos z korniszonów? Podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.



































