Sos z korniszonów przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z korniszonów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

108 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżki

2 dekagramy

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Gotuj, aż dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Sos z korniszonów - Krok 1

Krok 2

Sardynki rozetrzyj.

Sos z korniszonów - Krok 2

Krok 3

Opłucz kapary z zalewy. Pokrój ogórki w kostkę. Do sardynek dodaj ogórki oraz opłukane kapary i ketchup.

Sos z korniszonów - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki. Sos z korniszonów podawaj do jaj i ryb.

Sos z korniszonów - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 15.01.2019

    Mam zapisany ten przepis.Uzyję go. Haha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z korniszonów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos z korniszonówSos z korniszonów

Korniszony dodasz nie tylko do sałatki – ich wyrazisty smak będzie świetnie komponował się z pomidorowym sosem. Aby go przyrządzić, będziesz potrzebować błyskawicznego sosu pomidorowego w proszku, który po wymieszaniu z wodą i zagotowaniu nabierze gęstej konsystencji. Sardynki z puszki – w sosie własnym lub oleju – rozetrzyj za pomocą widelca, by powstała jednolita masa. Smak potrawy wzbogacą także kwaskowate kapary, odsączone z zalewy i opłukane pod bieżącą wodą. Korniszony pokrój w drobną kostkę i dodaj je do rozgniecionych sardynek – razem z kaparami oraz łagodnym ketchupem. Jeśli preferujesz bardziej pikantne potrawy, ten ostatni zamień na ostry. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Podawaj go na ciepło lub w wersji schłodzonej jako dodatek do pieczonych, smażonych i wędzonych ryb. Wykorzystasz go także jako dressing do ugotowanych na twardo jajek. Stworzysz smaczną przekąskę, jeśli całość posypiesz posiekanym koperkiem. Do jakich dań podasz sos z korniszonów? Podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.