
Składniki
50 dekagramów
20 dekagramów
2 sztuki
50 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i czosnek, następnie usmaż.

Krok 2
Pokrój pomidory w kawałki. Dodaj do cebuli wraz z oliwą.

Krok 3
Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Dodaj do pomidorów i cebuli, duś kilka minut, często mieszając.

Krok 5
Przetrzyj, dopraw cukrem. Sos pomidorowy podawaj do mięs i makaronów.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy – niezbędny dodatek do makaronu, gołąbków i wielu innych dań. Jego podstawę stanowią, oczywiście, pomidory. Ważne, by były dojrzałe – odpowiednie będą te wyraziście czerwone, intensywnie pachnące przy szypułce. Wspomniane warzywo warto łączyć z cebulą lub czosnkiem. Pasuje do niego również wiele ziół, wśród których najczęściej rekomendowanymi są bazylia i oregano. Możesz wykorzystać świeże, równie dobrze sprawdzą się też suszone. Pamiętaj jedynie o tym, by nie dodawać ich w trakcie gotowania, lecz pod jego koniec. Dzięki temu nie nabiorą niepożądanego, gorzkiego posmaku. Dodatki do sosu warto dobierać w taki sposób, aby pasowały do konkretnego dania. Przykładowo, jeśli planujesz podać z nim kotlety mielone, do jego doprawienia wypróbuj majeranek lub cząber. Dzięki takiemu rozwiązaniu przygotowywane przez Ciebie potrawy będą charakteryzowały się intensywniejszym smakiem. Sprawdź proponowany przez nas przepis i – w zależności od upodobań – dowolnie go modyfikuj. Nie zapomnij podzielić się swoimi propozycjami w komentarzu.


































