
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i rozbij w mikserze.
Krok 2
Żółtka przetrzyj przez sito i dodaj do pomidorów.
Krok 3
następnie połącz z majonezem, śmietaną i przecierem.
Krok 4
Dopraw do smaku wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej