
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i rozbij w mikserze.
Krok 2
Żółtka przetrzyj przez sito i dodaj do pomidorów.
Krok 3
następnie połącz z majonezem, śmietaną i przecierem.
Krok 4
Dopraw do smaku wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej