Salsa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 pęczek

80 mililitrów

40 mililitrów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chilli oraz czosnek pokrój w bardzo drobne kawałeczki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Kolendrę i szczypiorek drobno posiekaj.

Salsa - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dodaj ketchup Hellmann's oraz oliwę. Na koniec dodaj wyciśnięty sok z połowy limonki. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Salsa - VIDEO - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa - VIDEOSalsa - VIDEO

Pomidory pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chilli oraz czosnek pokrój w bardzo drobne kawałeczki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Kolendrę i szczypiorek drobno posiekaj.