Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 szklanka
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Cebulę bardzo drobno posiekaj.
Krok 4
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej