Sos jabłkowo jogurtowy do potraw z grilla
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 szklanka
1 pęczek
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Cebulę bardzo drobno posiekaj.
Krok 4
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej