Pesto z pięciu ziół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto z pięciu ziół

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z posiekanymi ziołami i umieść w blenderze.

Krok 2

Dodaj szczyptę papryki.

Krok 3

Włącz blender i stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.

Krok 4

Przygotowaną masę dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kukurydzy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej