Pesto z pięciu ziół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto z pięciu ziół

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z posiekanymi ziołami i umieść w blenderze.

Krok 2

Dodaj szczyptę papryki.

Krok 3

Włącz blender i stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.

Krok 4

Przygotowaną masę dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej