Składniki
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z posiekanymi ziołami i umieść w blenderze.
Krok 2
Dodaj szczyptę papryki.
Krok 3
Włącz blender i stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.
Krok 4
Przygotowaną masę dopraw solą i pieprzem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej