Pesto z pięciu ziół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto z pięciu ziół

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z posiekanymi ziołami i umieść w blenderze.

Krok 2

Dodaj szczyptę papryki.

Krok 3

Włącz blender i stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.

Krok 4

Przygotowaną masę dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto z pięciu ziół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej