Sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty agrest włóż do bulionu, zagotuj i gorący przetrzyj.

Krok 2

Mąkę rozetrzyj z tłuszczem, dodaj do przetartego agrestu z wywarem, całość zagotuj.

Krok 3

Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos agrestowy podajemy do gotowanego kurczaka.

Krok 4

Zagotuj 0,5 wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kiesełycia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej