
Składniki
200 gramów
1 sztuka
30 gramów
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty agrest włóż do bulionu, zagotuj i gorący przetrzyj.
Krok 2
Mąkę rozetrzyj z tłuszczem, dodaj do przetartego agrestu z wywarem, całość zagotuj.
Krok 3
Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos agrestowy podajemy do gotowanego kurczaka.
Krok 4
Zagotuj 0,5 wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej