
Składniki
200 gramów
1 sztuka
30 gramów
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty agrest włóż do bulionu, zagotuj i gorący przetrzyj.
Krok 2
Mąkę rozetrzyj z tłuszczem, dodaj do przetartego agrestu z wywarem, całość zagotuj.
Krok 3
Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos agrestowy podajemy do gotowanego kurczaka.
Krok 4
Zagotuj 0,5 wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej























