Sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty agrest włóż do bulionu, zagotuj i gorący przetrzyj.

Krok 2

Mąkę rozetrzyj z tłuszczem, dodaj do przetartego agrestu z wywarem, całość zagotuj.

Krok 3

Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos agrestowy podajemy do gotowanego kurczaka.

Krok 4

Zagotuj 0,5 wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej