Sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty agrest włóż do bulionu, zagotuj i gorący przetrzyj.

Krok 2

Mąkę rozetrzyj z tłuszczem, dodaj do przetartego agrestu z wywarem, całość zagotuj.

Krok 3

Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos agrestowy podajemy do gotowanego kurczaka.

Krok 4

Zagotuj 0,5 wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej