Sos cebulowy z keczupem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z keczupem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

0.66 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 1

Krok 2

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. Po wystudzeniu połącz z keczupem i oliwą.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 2

Krok 3

Dodaj natkę pietruszki. Sos cebulowy z keczupem podawaj na ciepło lub na zimno, np. do warzyw.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos cebulowy z keczupemSos cebulowy z keczupem

Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.