Składniki
10 dekagramów
1 sztuka
0.66 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.
Krok 2
Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. Po wystudzeniu połącz z keczupem i oliwą.
Krok 3
Dodaj natkę pietruszki. Sos cebulowy z keczupem podawaj na ciepło lub na zimno, np. do warzyw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej