Sos cebulowy z keczupem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z keczupem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

0.66 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 1

Krok 2

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. Po wystudzeniu połącz z keczupem i oliwą.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 2

Krok 3

Dodaj natkę pietruszki. Sos cebulowy z keczupem podawaj na ciepło lub na zimno, np. do warzyw.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos maślany
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos cebulowy z keczupemSos cebulowy z keczupem

Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.