Sos cebulowy z keczupem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z keczupem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

0.66 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 1

Krok 2

Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. Po wystudzeniu połącz z keczupem i oliwą.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 2

Krok 3

Dodaj natkę pietruszki. Sos cebulowy z keczupem podawaj na ciepło lub na zimno, np. do warzyw.

Sos cebulowy z keczupem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy z keczupem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos cebulowy z keczupemSos cebulowy z keczupem

Posiekaj drobno cebulę, następnie podsmaż aż się przyrumieni.