
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
400 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, posól i odstaw.
Krok 2
Do jogurtu dodaj miętę, dymkę i oliwę. Wymieszaj.
Krok 3
Ogórka odciśnij, dodaj do sosu, dopraw i wstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej