Jogurtowy sos miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurtowy sos miętowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, posól i odstaw.

Krok 2

Do jogurtu dodaj miętę, dymkę i oliwę. Wymieszaj.

Krok 3

Ogórka odciśnij, dodaj do sosu, dopraw i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej