
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
400 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, posól i odstaw.
Krok 2
Do jogurtu dodaj miętę, dymkę i oliwę. Wymieszaj.
Krok 3
Ogórka odciśnij, dodaj do sosu, dopraw i wstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej