Jogurtowy sos miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurtowy sos miętowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, posól i odstaw.

Krok 2

Do jogurtu dodaj miętę, dymkę i oliwę. Wymieszaj.

Krok 3

Ogórka odciśnij, dodaj do sosu, dopraw i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej