Jogurtowy sos miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jogurtowy sos miętowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, posól i odstaw.

Krok 2

Do jogurtu dodaj miętę, dymkę i oliwę. Wymieszaj.

Krok 3

Ogórka odciśnij, dodaj do sosu, dopraw i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowy sos miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej