
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dodaj do niego Sos Francuski, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj. Stosuj jako dodatek do sałatek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej