Dressing włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dressing włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj do niego Sos Francuski, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj. Stosuj jako dodatek do sałatek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dressing włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej