Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Na oliwie podsmażamy cebulę i chorizo. Jak już jest lekko podsmażone, wlewamy śmietanę i różne gatunki sera. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia sera. Na koniec doprawiamy i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej