Tajskie PAD THAI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie PAD THAI

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1.5 łyżeczki

1 łyżka

300 gramów

3 łyżeczki

3 łyżeczki

250 gramów

3 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.

Krok 2

Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.

Krok 3

Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej