Tajskie PAD THAI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie PAD THAI

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1.5 łyżeczki

1 łyżka

300 gramów

3 łyżeczki

3 łyżeczki

250 gramów

3 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.

Krok 2

Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.

Krok 3

Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej