Tajskie PAD THAI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie PAD THAI

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

1.5 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

3 szklanki

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.

Krok 2

Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.

Krok 3

Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej