Tajskie PAD THAI przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tajskie PAD THAI

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

1.5 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

3 szklanki

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.

Krok 2

Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.

Krok 3

Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej