Tajskie PAD THAI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie PAD THAI

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1.5 łyżeczki

1 łyżka

300 gramów

3 łyżeczki

3 łyżeczki

250 gramów

3 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.

Krok 2

Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.

Krok 3

Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie PAD THAI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej