Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
250 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

75 mililitrów

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 150⁰C.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuść w 150 ml ciepłej wody, dzięki czemu danie będzie idealnie doprawione. Dodaj wędzoną paprykę oraz pieprz cayenne, biały ocet, tymianek, posiekany czosnek, pokrojone w kostkę cebule, sos chili, sól, brązowy cukier i musztardę. Wszystko razem wymieszaj w rondelku i zagotuj.

Krok 3

Mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej powstałą marynatą, dokładnie wcierając ją w mięso. Całość przykryj szczelnie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 3-4 godziny pod przykryciem, czasami obracając mięso i dolewając do naczynia kilka łyżek wody, jeśli uznasz, że to konieczne.

Krok 4

Po tym czasie upieczone mięso umieść w misce, porozrywaj je dwoma widelcami na pojedyncze włókna, a następnie połącz z sosem z pieczenia.

Krok 5

Bułkę przekrój na pół i opiecz w piekarniku. Na dolną część bułki połóż liść sałaty, łyżkę kapusty kimchi oraz plastry marynowanego ogórka. Całość przykryj dużą ilością wolno pieczonej wieprzowiny. Kanapkę przykryj drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckimBurgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim

Nagrzej piekarnik do 150⁰C.