Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
250 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

75 mililitrów

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 150⁰C.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuść w 150 ml ciepłej wody, dzięki czemu danie będzie idealnie doprawione. Dodaj wędzoną paprykę oraz pieprz cayenne, biały ocet, tymianek, posiekany czosnek, pokrojone w kostkę cebule, sos chili, sól, brązowy cukier i musztardę. Wszystko razem wymieszaj w rondelku i zagotuj.

Krok 3

Mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej powstałą marynatą, dokładnie wcierając ją w mięso. Całość przykryj szczelnie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 3-4 godziny pod przykryciem, czasami obracając mięso i dolewając do naczynia kilka łyżek wody, jeśli uznasz, że to konieczne.

Krok 4

Po tym czasie upieczone mięso umieść w misce, porozrywaj je dwoma widelcami na pojedyncze włókna, a następnie połącz z sosem z pieczenia.

Krok 5

Bułkę przekrój na pół i opiecz w piekarniku. Na dolną część bułki połóż liść sałaty, łyżkę kapusty kimchi oraz plastry marynowanego ogórka. Całość przykryj dużą ilością wolno pieczonej wieprzowiny. Kanapkę przykryj drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej