Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
250 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

75 mililitrów

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 150⁰C.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuść w 150 ml ciepłej wody, dzięki czemu danie będzie idealnie doprawione. Dodaj wędzoną paprykę oraz pieprz cayenne, biały ocet, tymianek, posiekany czosnek, pokrojone w kostkę cebule, sos chili, sól, brązowy cukier i musztardę. Wszystko razem wymieszaj w rondelku i zagotuj.

Krok 3

Mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej powstałą marynatą, dokładnie wcierając ją w mięso. Całość przykryj szczelnie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 3-4 godziny pod przykryciem, czasami obracając mięso i dolewając do naczynia kilka łyżek wody, jeśli uznasz, że to konieczne.

Krok 4

Po tym czasie upieczone mięso umieść w misce, porozrywaj je dwoma widelcami na pojedyncze włókna, a następnie połącz z sosem z pieczenia.

Krok 5

Bułkę przekrój na pół i opiecz w piekarniku. Na dolną część bułki połóż liść sałaty, łyżkę kapusty kimchi oraz plastry marynowanego ogórka. Całość przykryj dużą ilością wolno pieczonej wieprzowiny. Kanapkę przykryj drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej