Burgery wieprzowe sous-vide w stylu azjatyckim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
250 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

75 mililitrów

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 150⁰C.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuść w 150 ml ciepłej wody, dzięki czemu danie będzie idealnie doprawione. Dodaj wędzoną paprykę oraz pieprz cayenne, biały ocet, tymianek, posiekany czosnek, pokrojone w kostkę cebule, sos chili, sól, brązowy cukier i musztardę. Wszystko razem wymieszaj w rondelku i zagotuj.

Krok 3

Mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej powstałą marynatą, dokładnie wcierając ją w mięso. Całość przykryj szczelnie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 3-4 godziny pod przykryciem, czasami obracając mięso i dolewając do naczynia kilka łyżek wody, jeśli uznasz, że to konieczne.

Krok 4

Po tym czasie upieczone mięso umieść w misce, porozrywaj je dwoma widelcami na pojedyncze włókna, a następnie połącz z sosem z pieczenia.

Krok 5

Bułkę przekrój na pół i opiecz w piekarniku. Na dolną część bułki połóż liść sałaty, łyżkę kapusty kimchi oraz plastry marynowanego ogórka. Całość przykryj dużą ilością wolno pieczonej wieprzowiny. Kanapkę przykryj drugą połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wieprzowe  sous-vide w stylu azjatyckim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej