
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
30 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
2 szklanki
250 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w plastry, rozbij. Obtocz w jajku i bułce tartej.

Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Cebule pokrój w piórka, czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w półplastry.

Krok 4
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 6
W naczyniu żaroodpornym ułóż cebulę wymieszaną z łyżką sosu, karkówkę i pieczarki. Zalej sosem, zapiecz przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka na ostro
Karkówka na ostro – prosta, smaczna i ciekawie podana. Odpowiednio przyrządzona jest delikatna oraz soczysta. Będzie pysznym urozmaiceniem obiadowego menu i alternatywą dla duszonych mięs. Karkówkę możesz ewentualnie zastąpić mięsem z szynki lub łopatki. Umyj ją dokładnie, osusz za pomocą papierowego ręcznika i lekko rozbij tłuczkiem. Przypraw według uznania, np. świeżo zmielonym czarnym pieprzem, chili, majerankiem lub cząbrem. Natomiast jeżeli chcesz nieco złagodzić pikantny smak tego dania, obtocz mięso w miodzie. Doprawioną karkówkę panieruj w jajku oraz bułce tartej – możesz urozmaicić jej smak dodatkiem suszonych ziół. Następnie pokrój drobno warzywa i podsmaż je na patelni. By danie nabrało kolorów, do wymienionych w przepisie składników dodaj pokrojoną paprykę, np. żółtą lub zieloną. Umieść wszystko w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, polej sosem pomidorowym i zapiecz. Karkówkę na ostro serwuj z kaszą albo ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Upiecz ją i przekonaj się, jaka jest dobra!



































