
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
30 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
2 szklanki
250 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w plastry, rozbij. Obtocz w jajku i bułce tartej.

Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Cebule pokrój w piórka, czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w półplastry.

Krok 4
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 6
W naczyniu żaroodpornym ułóż cebulę wymieszaną z łyżką sosu, karkówkę i pieczarki. Zalej sosem, zapiecz przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka na ostro
Karkówka na ostro – prosta, smaczna i ciekawie podana. Odpowiednio przyrządzona jest delikatna oraz soczysta. Będzie pysznym urozmaiceniem obiadowego menu i alternatywą dla duszonych mięs. Karkówkę możesz ewentualnie zastąpić mięsem z szynki lub łopatki. Umyj ją dokładnie, osusz za pomocą papierowego ręcznika i lekko rozbij tłuczkiem. Przypraw według uznania, np. świeżo zmielonym czarnym pieprzem, chili, majerankiem lub cząbrem. Natomiast jeżeli chcesz nieco złagodzić pikantny smak tego dania, obtocz mięso w miodzie. Doprawioną karkówkę panieruj w jajku oraz bułce tartej – możesz urozmaicić jej smak dodatkiem suszonych ziół. Następnie pokrój drobno warzywa i podsmaż je na patelni. By danie nabrało kolorów, do wymienionych w przepisie składników dodaj pokrojoną paprykę, np. żółtą lub zieloną. Umieść wszystko w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, polej sosem pomidorowym i zapiecz. Karkówkę na ostro serwuj z kaszą albo ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Upiecz ją i przekonaj się, jaka jest dobra!



































