PRZEPISY.PL

Papryka, ziemniaki, kiełbasa i mięso wieprzowe duszone z aromatycznymi przyprawami to obiadowa propozycja nie do odrzucenia.

Kociołek węgierski  - autor: przepisy.pl

Kociołek węgierski

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1127
osób dodało do Mniamlisty
1127
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbki czosnku2 szt
  • olej do smażenia
  • papryka słodka1 szczypta
  • papryka ostra1 szczypta
  • woda500 ml
Kociołek węgierski  – krok 1

Krok 1

Mięso, ziemniaki, paprykę, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę o boku około 1,5 cm. Czosnek posiekaj.
Kociołek węgierski  – krok 2

Krok 2

W rondlu podsmaż posiekany czosnek, dodaj cebulę, kiełbasę i mięso. Następnie dołóż ziemniaki oraz paprykę. Smaż całość kilka minut.
Kociołek węgierski  – krok 3

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do rondla. Całość zagotuj.
Kociołek węgierski  – krok 4

Krok 4

Rondel nakryj przykrywką lub folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego do 180 °C piekarnika na 20 minut. Taki kociołek podawaj jako samodzielną potrawę. Jeśli nie lubisz zbyt pikantnych potraw, możesz użyć Fix spaghetti bolognese Knorr. Pamiętaj również, że po upieczeniu rondel będzie bardzo gorący.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Pikantne Bolognese z chili KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1125
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
393
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
491
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
100
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe