
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.
Krok 2
Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.
Krok 3
Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.
Krok 4
Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.
Krok 5
Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej