Brokułowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa sałatka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.

Krok 2

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.

Krok 4

Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.

Krok 5

Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej