Brokułowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa sałatka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.

Krok 3

Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.

Krok 4

Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.

Krok 1

Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej