Brokułowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa sałatka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.

Krok 4

Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.

Krok 5

Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.

Krok 1

Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej