Brokułowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa sałatka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.

Krok 2

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.

Krok 4

Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.

Krok 5

Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej