Brokułowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa sałatka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.

Krok 2

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.

Krok 4

Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.

Krok 5

Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej