
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obierz i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Odcedź i schłodź.
Krok 2
Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wywarze po gotowaniu marchewki na półtwardo. Mrożone tylko spaż. Schłodź.
Krok 3
Jajka ugotować na twardo. po przestudzeniu obierz i podzielić na ósemki.
Krok 4
Ugotowaną marchewkę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki.
Krok 5
Wszystko delikatnie wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek i majonez. dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej