Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

100 gramów

6 plastrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raszponkę ułożyć na talerzu. Ser pokroic w kostkę, pomidroki przekroic na pół. Na raszponce ułożyć ser, szynkę, pomidorki i prosciutto.

Krok 2

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Salatkę polać sosem i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej