Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską
5 os.
łatwe
15 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij25 osób zapisało
Składniki
150 gramów
100 gramów
6 plastrów
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Raszponkę ułożyć na talerzu. Ser pokroic w kostkę, pomidroki przekroic na pół. Na raszponce ułożyć ser, szynkę, pomidorki i prosciutto.
Krok 2
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Salatkę polać sosem i podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Chińska sałatka z indyka
30 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej