Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

100 gramów

6 plastrów

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raszponkę ułożyć na talerzu. Ser pokroic w kostkę, pomidroki przekroic na pół. Na raszponce ułożyć ser, szynkę, pomidorki i prosciutto.

Krok 2

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Salatkę polać sosem i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej