Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

534

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

100 gramów

6 plastrów

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raszponkę ułożyć na talerzu. Ser pokroic w kostkę, pomidroki przekroic na pół. Na raszponce ułożyć ser, szynkę, pomidorki i prosciutto.

Krok 2

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Salatkę polać sosem i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z raszponką, serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej