sałatka z jajkiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z jajkiem i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Pomidora umyć, sparzyć, pokroić w pół plastry.

Krok 2

Jajko pokroić w ósemki. Ogórka umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka.

Krok 3

Składniki włożyć do miski, wymieszać. Dodać oliwki, kukurydzę. Polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka kalafiorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej