sałatka z jajkiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z jajkiem i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Pomidora umyć, sparzyć, pokroić w pół plastry.

Krok 2

Jajko pokroić w ósemki. Ogórka umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka.

Krok 3

Składniki włożyć do miski, wymieszać. Dodać oliwki, kukurydzę. Polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z jajkiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej