
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Pomidora umyć, sparzyć, pokroić w pół plastry.
Krok 2
Jajko pokroić w ósemki. Ogórka umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Krok 3
Składniki włożyć do miski, wymieszać. Dodać oliwki, kukurydzę. Polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej