Ekspresowa sałatka z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowa sałatka z brokułem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

170 gramów

200 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła potnij na mniejsze różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół.

Krok 3

Wymieszaj ugotowanego brokuła, pomidorki, odsączoną z zalewy mozzarellę i kukurydzę.

Krok 4

Na sos: zetrzyj drobno czosnek do miseczki, dodaj majonez, jogurt i przyprawy i wymieszaj.

Krok 5

Przed podaniem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej