Ekspresowa sałatka z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowa sałatka z brokułem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

170 gramów

200 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła potnij na mniejsze różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół.

Krok 3

Wymieszaj ugotowanego brokuła, pomidorki, odsączoną z zalewy mozzarellę i kukurydzę.

Krok 4

Na sos: zetrzyj drobno czosnek do miseczki, dodaj majonez, jogurt i przyprawy i wymieszaj.

Krok 5

Przed podaniem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej