Łosoś z ryżem i serem po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z ryżem i serem po francusku

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak musimy rozmrozić i odcisnąć z wody, chyba że mamy świeży.

Krok 2

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki lub połówki jak kto woli. Wrzucamy do cebuli i obsmażamy. Dodajemy też łososia i szpinak. Podsmażamy. Teraz dodajemy ugotowany ryż, mieszamy.

Krok 3

W kubku fix mieszamy ze 100 ml wody i dodajemy do ryżu. Gotujemy chwilkę, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Danie możemy podać od razu lub zapiec kilka minut w piekarniku. Przed podaniem warto posypać startym serem cheddar . Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej