
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak musimy rozmrozić i odcisnąć z wody, chyba że mamy świeży.
Krok 2
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki lub połówki jak kto woli. Wrzucamy do cebuli i obsmażamy. Dodajemy też łososia i szpinak. Podsmażamy. Teraz dodajemy ugotowany ryż, mieszamy.
Krok 3
W kubku fix mieszamy ze 100 ml wody i dodajemy do ryżu. Gotujemy chwilkę, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Danie możemy podać od razu lub zapiec kilka minut w piekarniku. Przed podaniem warto posypać startym serem cheddar . Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Ryż z serem po francusku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej