
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak musimy rozmrozić i odcisnąć z wody, chyba że mamy świeży.
Krok 2
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki lub połówki jak kto woli. Wrzucamy do cebuli i obsmażamy. Dodajemy też łososia i szpinak. Podsmażamy. Teraz dodajemy ugotowany ryż, mieszamy.
Krok 3
W kubku fix mieszamy ze 100 ml wody i dodajemy do ryżu. Gotujemy chwilkę, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Danie możemy podać od razu lub zapiec kilka minut w piekarniku. Przed podaniem warto posypać startym serem cheddar . Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Ryż z serem po francusku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































