Łosoś z ryżem i serem po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z ryżem i serem po francusku

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak musimy rozmrozić i odcisnąć z wody, chyba że mamy świeży.

Krok 2

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki lub połówki jak kto woli. Wrzucamy do cebuli i obsmażamy. Dodajemy też łososia i szpinak. Podsmażamy. Teraz dodajemy ugotowany ryż, mieszamy.

Krok 3

W kubku fix mieszamy ze 100 ml wody i dodajemy do ryżu. Gotujemy chwilkę, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Danie możemy podać od razu lub zapiec kilka minut w piekarniku. Przed podaniem warto posypać startym serem cheddar . Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej