
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak musimy rozmrozić i odcisnąć z wody, chyba że mamy świeży.
Krok 2
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki lub połówki jak kto woli. Wrzucamy do cebuli i obsmażamy. Dodajemy też łososia i szpinak. Podsmażamy. Teraz dodajemy ugotowany ryż, mieszamy.
Krok 3
W kubku fix mieszamy ze 100 ml wody i dodajemy do ryżu. Gotujemy chwilkę, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Danie możemy podać od razu lub zapiec kilka minut w piekarniku. Przed podaniem warto posypać startym serem cheddar . Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Ryż z serem po francusku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej