Łosoś z ryżem i serem po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z ryżem i serem po francusku

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szpinak musimy rozmrozić i odcisnąć z wody, chyba że mamy świeży.

Krok 2

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki lub połówki jak kto woli. Wrzucamy do cebuli i obsmażamy. Dodajemy też łososia i szpinak. Podsmażamy. Teraz dodajemy ugotowany ryż, mieszamy.

Krok 3

W kubku fix mieszamy ze 100 ml wody i dodajemy do ryżu. Gotujemy chwilkę, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Danie możemy podać od razu lub zapiec kilka minut w piekarniku. Przed podaniem warto posypać startym serem cheddar . Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z ryżem i serem po francusku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej