
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy grzyby oraz przyprawę czosnkową. Smażymy na złoto. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Krok 2
W garnku zagotowujemy wodę z solą i octem. Jajka wybijamy pojedynczo. Wlewamy jedno do wrzątkiem i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 2 min. Wyjmujemy z wody. Tak samo przygotowujemy kolejne jajko.
Krok 3
Pomidory kroimy w kostkę. Doprawiamy według uznania. Kurki wykładamy na talerz, na nich serwujemy jajka, dodajemy pomidory i całość dekorujemy octem balsamicznym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej