Zupa pomidorowa z posypką orzechową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z posypką orzechową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

2 opakowania

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorący Kubek Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Zetrzyj skórkę z cytryny. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Orzechy posiekaj i wymieszaj z oliwą, skórką z cytryny i pietruszką. Zupę podawaj z posypką orzechową na wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy troche tartego parmezanu.

2

Opinie o przepisie

  • aga zuber

    aga zuber , 15.04.2020

    to ma byc przepis na zupe???zalac goracy kubek knorr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • a1anna

    a1anna , 18.03.2020

    TAK.Zupa jest pyszna, ale ja ją troszeczkę zmodyfikowałam: dodaję 1 łyżkę soku z pomarańczy lub 2 łyżki soku z mandarynek. Polecam również do zupy dodać serowe grzanki z orzechami, które świetnie pasują do posypki orzechowej.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z posypką orzechowąZupa pomidorowa z posypką orzechową

Zupy dekorować można na różne sposoby: łyżką kwaśnej śmietany, garścią startego żółtego sera, świeżym szczypiorkiem… Co powiecie zatem na sałatkę orzechową? Kusząca nowość, która fenomenalnie odmieni smak i wygląd popularnej pomidorówki. Pamiętajcie, że przygotowywanie posiłków to nie tylko obowiązek, ale przede wszystkim nieustanne odkrywanie niezrównanych receptur i patentów kulinarnych.

Dla kogo?

Zupa pomidorowa z sałatką orzechową jest dla wszystkich, którzy lubią łączyć klasykę z zaskakującymi wstawkami. Zamiast głowić się nad tym, z jakim makaronem podać zupę, zabierzcie się za siekanie orzechów włoskich.

Na jaką okazję?

Zrobienie porcji dla dwóch osób zajmuje zaledwie 10 minut, więc tę zupę pomidorową można przygotować w dowolnym momencie. Macie ochotę na ciepłą przekąskę albo zastanawiacie się nad przystawką przed daniem głównym? Już wiecie, po jaki przepis sięgnąć.

Czy wiesz, że?

W recepturze wykorzystacie natkę pietruszki. Jadalny jest również korzeń warzywa. Pierwsze wzmianki na temat kulinarnego zastosowania pietruszki pochodzą z XV wieku.

Dla urozmaicenia:

Orzechy włoskie po uprażeniu na suchej patelni zyskują głębszy, bardziej wyrazisty smak oraz złocisty kolor.