
Składniki
20 gramów
2 opakowania
0.5 pęczka
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gorący Kubek Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Zetrzyj skórkę z cytryny. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Orzechy posiekaj i wymieszaj z oliwą, skórką z cytryny i pietruszką. Zupę podawaj z posypką orzechową na wierzchu.

Dobra rada:
Dodaj do zupy troche tartego parmezanu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Gorący kubek Knorr Krem z pomidorów
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa z posypką orzechową
Zupy dekorować można na różne sposoby: łyżką kwaśnej śmietany, garścią startego żółtego sera, świeżym szczypiorkiem… Co powiecie zatem na sałatkę orzechową? Kusząca nowość, która fenomenalnie odmieni smak i wygląd popularnej pomidorówki. Pamiętajcie, że przygotowywanie posiłków to nie tylko obowiązek, ale przede wszystkim nieustanne odkrywanie niezrównanych receptur i patentów kulinarnych.
Dla kogo?
Zupa pomidorowa z sałatką orzechową jest dla wszystkich, którzy lubią łączyć klasykę z zaskakującymi wstawkami. Zamiast głowić się nad tym, z jakim makaronem podać zupę, zabierzcie się za siekanie orzechów włoskich.
Na jaką okazję?
Zrobienie porcji dla dwóch osób zajmuje zaledwie 10 minut, więc tę zupę pomidorową można przygotować w dowolnym momencie. Macie ochotę na ciepłą przekąskę albo zastanawiacie się nad przystawką przed daniem głównym? Już wiecie, po jaki przepis sięgnąć.
Czy wiesz, że?
W recepturze wykorzystacie natkę pietruszki. Jadalny jest również korzeń warzywa. Pierwsze wzmianki na temat kulinarnego zastosowania pietruszki pochodzą z XV wieku.
Dla urozmaicenia:
Orzechy włoskie po uprażeniu na suchej patelni zyskują głębszy, bardziej wyrazisty smak oraz złocisty kolor.