Zupa pomidorowa z posypką orzechową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z posypką orzechową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

2 opakowania

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorący Kubek Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Zetrzyj skórkę z cytryny. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Orzechy posiekaj i wymieszaj z oliwą, skórką z cytryny i pietruszką. Zupę podawaj z posypką orzechową na wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy troche tartego parmezanu.

2

Opinie o przepisie

  • aga zuber

    aga zuber , 15.04.2020

    to ma byc przepis na zupe???zalac goracy kubek knorr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • a1anna

    a1anna , 18.03.2020

    TAK.Zupa jest pyszna, ale ja ją troszeczkę zmodyfikowałam: dodaję 1 łyżkę soku z pomarańczy lub 2 łyżki soku z mandarynek. Polecam również do zupy dodać serowe grzanki z orzechami, które świetnie pasują do posypki orzechowej.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z posypką orzechową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z posypką orzechowąZupa pomidorowa z posypką orzechową

Zupy dekorować można na różne sposoby: łyżką kwaśnej śmietany, garścią startego żółtego sera, świeżym szczypiorkiem… Co powiecie zatem na sałatkę orzechową? Kusząca nowość, która fenomenalnie odmieni smak i wygląd popularnej pomidorówki. Pamiętajcie, że przygotowywanie posiłków to nie tylko obowiązek, ale przede wszystkim nieustanne odkrywanie niezrównanych receptur i patentów kulinarnych.

Dla kogo?

Zupa pomidorowa z sałatką orzechową jest dla wszystkich, którzy lubią łączyć klasykę z zaskakującymi wstawkami. Zamiast głowić się nad tym, z jakim makaronem podać zupę, zabierzcie się za siekanie orzechów włoskich.

Na jaką okazję?

Zrobienie porcji dla dwóch osób zajmuje zaledwie 10 minut, więc tę zupę pomidorową można przygotować w dowolnym momencie. Macie ochotę na ciepłą przekąskę albo zastanawiacie się nad przystawką przed daniem głównym? Już wiecie, po jaki przepis sięgnąć.

Czy wiesz, że?

W recepturze wykorzystacie natkę pietruszki. Jadalny jest również korzeń warzywa. Pierwsze wzmianki na temat kulinarnego zastosowania pietruszki pochodzą z XV wieku.

Dla urozmaicenia:

Orzechy włoskie po uprażeniu na suchej patelni zyskują głębszy, bardziej wyrazisty smak oraz złocisty kolor.