Zupa groszkowa z moringą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa groszkowa z moringą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

50 gramów

700 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub bulion z zupą Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wsyp groszek, dodaj ser, moringę i całość szybko zagotuj.

Krok 3

Wyciśnij sok z cytryny. Zdejmij zupę z ognia, dopraw cytryną i zmiksuj dokładnie. Podawaj w misce i polej na wierzchu śmietanką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Moringę możesz zastąpić herbatą matcha lub spiruliną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa groszkowa z moringąZupa groszkowa z moringą

Jeśli chcielibyście porównywać gotowanie do dyscypliny sportowej, zupa groszkowa z moringą byłaby złotą medalistką w sprincie. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, ale doskonały, nietuzinkowy smak będziecie wspominać znacznie dłużej. Co dokładnie stoi za sukcesem zielonej, kremowej zupy? Sprawdźcie!

Dla kogo?

Wybawienie dla wszystkich zabieganych kucharzy. Zupę groszkową z moringą można wziąć na wynos, można zjeść w charakterze pierwszego dania obiadowego albo gorącej kolacji. O każdej porze i w każdych warunkach smakuje tak samo dobrze.

Na jaką okazję?

Dopadł Was wilczy głód? Nie szkodzi – w kilka chwil będziecie mogli cieszyć podniebienia i brzuchy znakomitą potrawą. Zupa groszkowa z moringą sprawdzi się jako oryginalna przystawka podczas proszonej kolacji. Nie zdradzajcie wszystkich tajemnic od razu. Niech goście próbują zgadnąć, co wchodzi w jej skład.

Czy wiesz, że?

Moringa bywa nazywana drzewem chrzanowym. Ze względu na szybkie tempo wzrostu i dużą odporność na susze często mówi się o niej jako o „cudownym drzewie”.

Dla urozmaicenia:

Kremową zupę podajcie z grzankami, groszkiem ptysiowym lub paluszkami grissini.