
Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 opakowanie
50 gramów
700 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub bulion z zupą Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Wsyp groszek, dodaj ser, moringę i całość szybko zagotuj.
Krok 3
Wyciśnij sok z cytryny. Zdejmij zupę z ognia, dopraw cytryną i zmiksuj dokładnie. Podawaj w misce i polej na wierzchu śmietanką.

Dobra rada:
Moringę możesz zastąpić herbatą matcha lub spiruliną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa brokułowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa groszkowa z moringą
Jeśli chcielibyście porównywać gotowanie do dyscypliny sportowej, zupa groszkowa z moringą byłaby złotą medalistką w sprincie. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, ale doskonały, nietuzinkowy smak będziecie wspominać znacznie dłużej. Co dokładnie stoi za sukcesem zielonej, kremowej zupy? Sprawdźcie!
Dla kogo?
Wybawienie dla wszystkich zabieganych kucharzy. Zupę groszkową z moringą można wziąć na wynos, można zjeść w charakterze pierwszego dania obiadowego albo gorącej kolacji. O każdej porze i w każdych warunkach smakuje tak samo dobrze.
Na jaką okazję?
Dopadł Was wilczy głód? Nie szkodzi – w kilka chwil będziecie mogli cieszyć podniebienia i brzuchy znakomitą potrawą. Zupa groszkowa z moringą sprawdzi się jako oryginalna przystawka podczas proszonej kolacji. Nie zdradzajcie wszystkich tajemnic od razu. Niech goście próbują zgadnąć, co wchodzi w jej skład.
Czy wiesz, że?
Moringa bywa nazywana drzewem chrzanowym. Ze względu na szybkie tempo wzrostu i dużą odporność na susze często mówi się o niej jako o „cudownym drzewie”.
Dla urozmaicenia:
Kremową zupę podajcie z grzankami, groszkiem ptysiowym lub paluszkami grissini.