Zupa groszkowa z moringą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa groszkowa z moringą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

50 gramów

700 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub bulion z zupą Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wsyp groszek, dodaj ser, moringę i całość szybko zagotuj.

Krok 3

Wyciśnij sok z cytryny. Zdejmij zupę z ognia, dopraw cytryną i zmiksuj dokładnie. Podawaj w misce i polej na wierzchu śmietanką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Moringę możesz zastąpić herbatą matcha lub spiruliną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa groszkowa z moringą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa groszkowa z moringąZupa groszkowa z moringą

Jeśli chcielibyście porównywać gotowanie do dyscypliny sportowej, zupa groszkowa z moringą byłaby złotą medalistką w sprincie. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, ale doskonały, nietuzinkowy smak będziecie wspominać znacznie dłużej. Co dokładnie stoi za sukcesem zielonej, kremowej zupy? Sprawdźcie!

Dla kogo?

Wybawienie dla wszystkich zabieganych kucharzy. Zupę groszkową z moringą można wziąć na wynos, można zjeść w charakterze pierwszego dania obiadowego albo gorącej kolacji. O każdej porze i w każdych warunkach smakuje tak samo dobrze.

Na jaką okazję?

Dopadł Was wilczy głód? Nie szkodzi – w kilka chwil będziecie mogli cieszyć podniebienia i brzuchy znakomitą potrawą. Zupa groszkowa z moringą sprawdzi się jako oryginalna przystawka podczas proszonej kolacji. Nie zdradzajcie wszystkich tajemnic od razu. Niech goście próbują zgadnąć, co wchodzi w jej skład.

Czy wiesz, że?

Moringa bywa nazywana drzewem chrzanowym. Ze względu na szybkie tempo wzrostu i dużą odporność na susze często mówi się o niej jako o „cudownym drzewie”.

Dla urozmaicenia:

Kremową zupę podajcie z grzankami, groszkiem ptysiowym lub paluszkami grissini.