Zupa z pieczonych żółtych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonych żółtych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 słoik

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, czosnek, cebulę pokrój na mniejsze, nie regularne kawałki i połóż na blaszce z piekarnika. Skrop oliwą i piecz w 220 stopniach przez 20 minut.

Krok 2

Wszystkie upieczone warzywa wsyp do naczynia miksującego. Wlej 1litr wody i dodaj BIO kostkę Knorr. Całość zagotuj i zmiksuj 7 min/100C/obr.5.

Krok 3

Po tym czasie zmiksuj ponownie zupę 1 min/obr.10.

Krok 4

Oliwki pokrój na mniejsze kawałki, oregano porwij, a parmezan zetrzyj. Zupę podawaj posypaną dodatkami i skropioną oliwą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz pikantne potrawy możesz dodać do przepisu nie co świeżej papryczki chili.

2

Opinie o przepisie

  • Oszuści

    Oszuści , 03.07.2021

    To nie są przepisy na gotowanie w Multicookerze.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z pieczonych żółtych pomidorów  Zupa z pieczonych żółtych pomidorów

Przyzwyczailiśmy się do przepisu na swojską pomidorówkę. We włoskich restauracjach zachwycamy się gęstymi, pomidorowymi kremami w śródziemnomorskim stylu. Dziś jednak zmienimy barwy, a na talerzach pojawi się zupa z pieczonych żółtych pomidorów, która za każdym razem wychodzi perfekcyjnie.

Dla kogo?

Żółte pomidory są dużo słodsze od ich czerwonych kuzynów, więc zupa z pieczonych pomidorów zadowoli wszystkich, którzy nie przepadają za znanym, kwaskowatym posmakiem.

Na jaką okazję?

Trafiony pomysł na pierwsze obiadowe danie. Zupa z żółtych pomidorów z piekarnika to sposób na bardzo przyjemną przystawkę na przyjęcia, którą przygotujecie wcześniej i szybko podgrzejecie, gdy goście zapukają do drzwi.

Czy wiesz, że?

Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a do Europy trafiły dzięki Krzysztofowi Kolumbowi.

Dla urozmaicenia:

Wodę użytą w przepisie możesz zastąpić napojem kokosowym.