Zupa z pieczonych żółtych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonych żółtych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 słoik

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, czosnek, cebulę pokrój na mniejsze, nie regularne kawałki i połóż na blaszce z piekarnika. Skrop oliwą i piecz w 220 stopniach przez 20 minut.

Krok 2

Wszystkie upieczone warzywa wsyp do naczynia miksującego. Wlej 1litr wody i dodaj BIO kostkę Knorr. Całość zagotuj i zmiksuj 7 min/100C/obr.5.

Krok 3

Po tym czasie zmiksuj ponownie zupę 1 min/obr.10.

Krok 4

Oliwki pokrój na mniejsze kawałki, oregano porwij, a parmezan zetrzyj. Zupę podawaj posypaną dodatkami i skropioną oliwą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz pikantne potrawy możesz dodać do przepisu nie co świeżej papryczki chili.

2

Opinie o przepisie

  • Oszuści

    Oszuści , 03.07.2021

    To nie są przepisy na gotowanie w Multicookerze.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z pieczonych żółtych pomidorów  Zupa z pieczonych żółtych pomidorów

Przyzwyczailiśmy się do przepisu na swojską pomidorówkę. We włoskich restauracjach zachwycamy się gęstymi, pomidorowymi kremami w śródziemnomorskim stylu. Dziś jednak zmienimy barwy, a na talerzach pojawi się zupa z pieczonych żółtych pomidorów, która za każdym razem wychodzi perfekcyjnie.

Dla kogo?

Żółte pomidory są dużo słodsze od ich czerwonych kuzynów, więc zupa z pieczonych pomidorów zadowoli wszystkich, którzy nie przepadają za znanym, kwaskowatym posmakiem.

Na jaką okazję?

Trafiony pomysł na pierwsze obiadowe danie. Zupa z żółtych pomidorów z piekarnika to sposób na bardzo przyjemną przystawkę na przyjęcia, którą przygotujecie wcześniej i szybko podgrzejecie, gdy goście zapukają do drzwi.

Czy wiesz, że?

Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a do Europy trafiły dzięki Krzysztofowi Kolumbowi.

Dla urozmaicenia:

Wodę użytą w przepisie możesz zastąpić napojem kokosowym.