Zupa z pieczonych żółtych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonych żółtych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 słoik

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, czosnek, cebulę pokrój na mniejsze, nie regularne kawałki i połóż na blaszce z piekarnika. Skrop oliwą i piecz w 220 stopniach przez 20 minut.

Krok 2

Wszystkie upieczone warzywa wsyp do naczynia miksującego. Wlej 1litr wody i dodaj BIO kostkę Knorr. Całość zagotuj i zmiksuj 7 min/100C/obr.5.

Krok 3

Po tym czasie zmiksuj ponownie zupę 1 min/obr.10.

Krok 4

Oliwki pokrój na mniejsze kawałki, oregano porwij, a parmezan zetrzyj. Zupę podawaj posypaną dodatkami i skropioną oliwą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz pikantne potrawy możesz dodać do przepisu nie co świeżej papryczki chili.

2

Opinie o przepisie

  • Oszuści

    Oszuści , 03.07.2021

    To nie są przepisy na gotowanie w Multicookerze.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonych żółtych pomidorów   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z pieczonych żółtych pomidorów  Zupa z pieczonych żółtych pomidorów

Przyzwyczailiśmy się do przepisu na swojską pomidorówkę. We włoskich restauracjach zachwycamy się gęstymi, pomidorowymi kremami w śródziemnomorskim stylu. Dziś jednak zmienimy barwy, a na talerzach pojawi się zupa z pieczonych żółtych pomidorów, która za każdym razem wychodzi perfekcyjnie.

Dla kogo?

Żółte pomidory są dużo słodsze od ich czerwonych kuzynów, więc zupa z pieczonych pomidorów zadowoli wszystkich, którzy nie przepadają za znanym, kwaskowatym posmakiem.

Na jaką okazję?

Trafiony pomysł na pierwsze obiadowe danie. Zupa z żółtych pomidorów z piekarnika to sposób na bardzo przyjemną przystawkę na przyjęcia, którą przygotujecie wcześniej i szybko podgrzejecie, gdy goście zapukają do drzwi.

Czy wiesz, że?

Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a do Europy trafiły dzięki Krzysztofowi Kolumbowi.

Dla urozmaicenia:

Wodę użytą w przepisie możesz zastąpić napojem kokosowym.