Składniki
200 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
800 mililitrów
70 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do naczynia miksującego dodaj porwaną bagietkę, mąkę migdałową, wlej mleko, dodaj przyprawy Knorr, ocet, sól i zmiksuj 5min/obr.10
Krok 2
Teraz zmniejsz obroty obr.3, zdejmij miarkę i wlewaj powoli cienkim strumieniem oliwę.
Krok 3
Ponownie miksuj 1min/obr.10. Podawaj na zimno skropioną świeżą oliwą i ziołami.
Dobra rada:
Tę zupę podawaj zawsze na zimno. Najlepsza jest następnego dnia. Doskonale smakuje z świeżymi pomidorami, oliwą, prażonymi migdałami i grzankami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa migdałowa
Zupy podawane na zimno nie kończą się na botwinkowych i ogórkowych chłodnikach. Zupa migdałowa to wykwintna propozycja, którą przygotujecie w 5 minut. Brzmi niewiarygodnie? Okazuje się, że zrobienie stylowego dania może zająć mniej niż przygotowanie jajecznicy albo owsianki. Macie wolnych kilka minut? Wobec tego przekonajcie się sami, wypróbowując przepis na migdałową zupę!
Dla kogo?
Zupa błyskawiczna, ale tylko i wyłącznie w pozytywnym sensie. Większość pracy sprowadza się do miksowania, więc można powiedzieć, że w przypadku zupy z migdałami kucharz ma wolne.
Na jaką okazję?
Z racji krótkiego czasu przygotowania, zupą migdałową możecie raczyć się zawsze, gdy poczujecie się głodni. To również świetna propozycja na przystawkę na przyjęcie, zwłaszcza w sytuacji, gdy jego organizacja zajęła więcej czasu, niż zakładaliście.
Czy wiesz, że?
Napój roślinny można przyrządzić samodzielnie. W najprostszym wariancie wystarczą migdały oraz woda.
Dla urozmaicenia:
Migdałową zupę posypcie pokruszonymi migdałami lub płatkami migdałowymi.