Zupa migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa migdałowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

800 mililitrów

70 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do naczynia miksującego dodaj porwaną bagietkę, mąkę migdałową, wlej mleko, dodaj mini kostki Knorr, ocet, sól i zmiksuj 5min/obr.10

Krok 2

Teraz zmniejsz obroty obr.3, zdejmij miarkę i wlewaj powoli cienkim strumieniem oliwę.

Krok 3

Ponownie miksuj 1min/obr.10. Podawaj na zimno skropioną świeżą oliwą i ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tę zupę podawaj zawsze na zimno. Najlepsza jest następnego dnia. Doskonale smakuje z świeżymi pomidorami, oliwą, prażonymi migdałami i grzankami.

1

Opinie o przepisie

  • Haniama

    Haniama , 06.12.2020

    TAK. Zupa migdałowa? Na święta wymarzona. Nie każdy zna jej smak, ale gdy już pozna to powie jej TAK. Jej sekretem jest mleko migdałowe i mąka migdałowa, ale też przyprawy, które do zupy się doda. Czosnek z USA Knorr i Cebula z USA Knorr dodają zupie smaku. Wypróbuj przepis, a przekonasz się i Ty, Dziewczyno czy Chłopaku. Zupa migdałowa na świątecznym stole to hit (i nie jest to żaden mit). Ja na pewno według receptury z przepisy.pl ją przygotuję i tak świątecznych gości oczaruję.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa migdałowaZupa migdałowa

Zupy podawane na zimno nie kończą się na botwinkowych i ogórkowych chłodnikach. Zupa migdałowa to wykwintna propozycja, którą przygotujecie w 5 minut. Brzmi niewiarygodnie? Okazuje się, że zrobienie stylowego dania może zająć mniej niż przygotowanie jajecznicy albo owsianki. Macie wolnych kilka minut? Wobec tego przekonajcie się sami, wypróbowując przepis na migdałową zupę!

Dla kogo?

Zupa błyskawiczna, ale tylko i wyłącznie w pozytywnym sensie. Większość pracy sprowadza się do miksowania, więc można powiedzieć, że w przypadku zupy z migdałami kucharz ma wolne.

Na jaką okazję?

Z racji krótkiego czasu przygotowania, zupą migdałową możecie raczyć się zawsze, gdy poczujecie się głodni. To również świetna propozycja na przystawkę na przyjęcie, zwłaszcza w sytuacji, gdy jego organizacja zajęła więcej czasu, niż zakładaliście.

Czy wiesz, że?

Napój roślinny można przyrządzić samodzielnie. W najprostszym wariancie wystarczą migdały oraz woda.

Dla urozmaicenia:

Migdałową zupę posypcie pokruszonymi migdałami lub płatkami migdałowymi.