Zapiekanka z brukselki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brukselki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

null

100 gramów

650 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę zalej osoloną wodą i ugotuj.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Ugotowaną brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.

Krok 4

Posyp boczkiem i serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej