Zapiekanka z brukselki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brukselki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

null

100 gramów

650 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę zalej osoloną wodą i ugotuj.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Ugotowaną brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.

Krok 4

Posyp boczkiem i serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej