
Składniki
150 gramów
1 łyżka
null
100 gramów
650 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę zalej osoloną wodą i ugotuj.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Ugotowaną brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.
Krok 4
Posyp boczkiem i serem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej