Zapiekanka z brukselki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brukselki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

null

100 gramów

650 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę zalej osoloną wodą i ugotuj.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Ugotowaną brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.

Krok 4

Posyp boczkiem i serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej