
Składniki
150 gramów
1 łyżka
null
100 gramów
650 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę zalej osoloną wodą i ugotuj.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Ugotowaną brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.
Krok 4
Posyp boczkiem i serem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej