
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.
Krok 3
Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.
Krok 4
Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej