Zapiekanka z bakłażana i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bakłażana i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.

Krok 3

Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

Krok 4

Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej