Zapiekanka z bakłażana i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bakłażana i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.

Krok 3

Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

Krok 4

Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej