Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.
Krok 3
Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.
Krok 4
Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej