Zapiekanka z bakłażana i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bakłażana i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.

Krok 3

Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

Krok 4

Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej