Zapiekanka z bakłażana i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bakłażana i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.

Krok 3

Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

Krok 4

Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej