Zapiekanka z bakłażana i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bakłażana i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Wszystko wrzuć do naczynia żaroodpornego. Skrop oliwą i przyprawami.

Krok 3

Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

Krok 4

Po czasie pieczenia całość posyp serami i piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bakłażana i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej