Wegetariańska biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
138 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i osusz. Następnie wszystkie pokrój na mniejsze, jednakowej wielkości kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Pokrojone warzywa wsyp do woreczka załączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z papryką i wsyp do warzyw. Dodaj również oliwę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby wszystkie składniki wewnątrz dokładnie wymieszały się. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 45 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej