Wegetariańska biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
138 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i osusz. Następnie wszystkie pokrój na mniejsze, jednakowej wielkości kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Pokrojone warzywa wsyp do woreczka załączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z papryką i wsyp do warzyw. Dodaj również oliwę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby wszystkie składniki wewnątrz dokładnie wymieszały się. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 45 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej