Wegetariańska biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
138 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i osusz. Następnie wszystkie pokrój na mniejsze, jednakowej wielkości kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Pokrojone warzywa wsyp do woreczka załączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z papryką i wsyp do warzyw. Dodaj również oliwę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby wszystkie składniki wewnątrz dokładnie wymieszały się. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 45 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej