Wegetariańska biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
138 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i osusz. Następnie wszystkie pokrój na mniejsze, jednakowej wielkości kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 2

Pokrojone warzywa wsyp do woreczka załączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z papryką i wsyp do warzyw. Dodaj również oliwę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby wszystkie składniki wewnątrz dokładnie wymieszały się. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 45 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej