Karp na złoto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp na złoto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia spraw, podziel na dzwonka. Skrop sokiem z cytryny, odstaw na 15 minut.

Krok 2

Z każdego kawałka zdejmij skórę. Posyp solą i pieprzem. Dzwonka obtocz w mące i smaż na oleju po 4 minuty z każdej strony.

Krok 3

Cebule pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, na niej kawałki cebuli, po czym zalej 2 szklankami wrzącej wody. Posyp pokruszonym liściem laurowym, pieprzem i natką pietruszki.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Krok 6

Zrób sos: zmiksuj dokładnie wszystkie składniki.

Krok 7

10 minut przed końcem pieczenia do ryby dodaj sos, wymieszaj, by połączył się z sosem z ryby.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej