Karp na złoto przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karp na złoto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia spraw, podziel na dzwonka. Skrop sokiem z cytryny, odstaw na 15 minut.

Krok 2

Z każdego kawałka zdejmij skórę. Posyp solą i pieprzem. Dzwonka obtocz w mące i smaż na oleju po 4 minuty z każdej strony.

Krok 3

Cebule pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, na niej kawałki cebuli, po czym zalej 2 szklankami wrzącej wody. Posyp pokruszonym liściem laurowym, pieprzem i natką pietruszki.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Krok 6

Zrób sos: zmiksuj dokładnie wszystkie składniki.

Krok 7

10 minut przed końcem pieczenia do ryby dodaj sos, wymieszaj, by połączył się z sosem z ryby.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp na złoto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej