
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
null
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z oczyszczonych i oskrobanych karpi obetnij głowę i płetwy.
Krok 2
Seler, marchewki i jedną cebule umyj, włóż do garnka, dodaj wodę. Włóż głowy i płetwy. Dopraw zielem angielskim i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gotuj na małym ogniu przez około godzinę.
Krok 3
Ubij białko na sztywną pianę, drugą cebulę umyj i pokrój w kostkę, czerstwe bułki zamocz w mleku.
Krok 4
Wyjmij głowy i ogony, oczyść je z ości. Do mięsa z głowy i ogonów dodaj żółtka, wyciśnięte bułki, sól, rodzynki, cebulę, migdały, natkę, pieprz i ubite białko. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5
W puste otwory ryb włóż powstałą farsz.
Krok 7
Z wywaru wyjmij rybę i wyłóż na półmisek, a wywar przecedź. dodaj żelatynę i sok z cytryny. Schładzaj, aż zacznie gęstnieć. Oblej galaretą rybę. Odstaw do lodówki, aby zastygła.
Krok 6
Karpie z farszem włóż do garnka z wywarem i gotuj przez 30 minut. W między czasie żelatynę zamocz w 1/3 szklanki wody i rozpuść.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej