Pieczony karp przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony karp

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, usuń łyski i dokładnie umyj.

Krok 2

Cebulę zetrzyj na tace. Następnie wymieszaj składniki marynaty - sos sojowy, wódka, cukier, curry, cebula.

Krok 3

Po obu stronach ryby zrób nacięcia na głębokość 3 cm, po czym zamocz w marynacie i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej