
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
null
1 łyżka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę wypatrosz, usuń łyski i dokładnie umyj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tace. Następnie wymieszaj składniki marynaty - sos sojowy, wódka, cukier, curry, cebula.
Krok 3
Po obu stronach ryby zrób nacięcia na głębokość 3 cm, po czym zamocz w marynacie i odstaw na 3 godziny.
Krok 4
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej