Pieczony karp przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony karp

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, usuń łyski i dokładnie umyj.

Krok 2

Cebulę zetrzyj na tace. Następnie wymieszaj składniki marynaty - sos sojowy, wódka, cukier, curry, cebula.

Krok 3

Po obu stronach ryby zrób nacięcia na głębokość 3 cm, po czym zamocz w marynacie i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej