Pieczony karp przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony karp

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, usuń łyski i dokładnie umyj.

Krok 2

Cebulę zetrzyj na tace. Następnie wymieszaj składniki marynaty - sos sojowy, wódka, cukier, curry, cebula.

Krok 3

Po obu stronach ryby zrób nacięcia na głębokość 3 cm, po czym zamocz w marynacie i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z kulkami ryżowymi
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej