Pieczony karp przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony karp

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, usuń łyski i dokładnie umyj.

Krok 2

Cebulę zetrzyj na tace. Następnie wymieszaj składniki marynaty - sos sojowy, wódka, cukier, curry, cebula.

Krok 3

Po obu stronach ryby zrób nacięcia na głębokość 3 cm, po czym zamocz w marynacie i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony karp - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej