
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
null
1 łyżka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę wypatrosz, usuń łyski i dokładnie umyj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tace. Następnie wymieszaj składniki marynaty - sos sojowy, wódka, cukier, curry, cebula.
Krok 3
Po obu stronach ryby zrób nacięcia na głębokość 3 cm, po czym zamocz w marynacie i odstaw na 3 godziny.
Krok 4
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej