Zupa z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieca

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

250 gramów

300 gramów

0.5 opakowania

0.5 opakowania

250 mililitrów

300 mililitrów

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć z posiekaną cebulą. przełożyć do głębokiego naczynia żaroodpornego. Pieczarki pokroić w plastry, paprykę w średnią kostkę. Dodać do mięsa. Dodać też ananasa, groszek i kukurydzę. Wszystko wymieszać, zalać bulionem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 2-2,5 godziny.

Krok 2

Po wyjęciu z piekarnika przełożyć wszystko na garnka, wstawić na nieduży ogień, dodać ketchup, sos chilli i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej