Zupa z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieca

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

250 gramów

300 gramów

0.5 opakowania

0.5 opakowania

250 mililitrów

300 mililitrów

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć z posiekaną cebulą. przełożyć do głębokiego naczynia żaroodpornego. Pieczarki pokroić w plastry, paprykę w średnią kostkę. Dodać do mięsa. Dodać też ananasa, groszek i kukurydzę. Wszystko wymieszać, zalać bulionem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 2-2,5 godziny.

Krok 2

Po wyjęciu z piekarnika przełożyć wszystko na garnka, wstawić na nieduży ogień, dodać ketchup, sos chilli i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej