
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
40 mililitrów
250 gramów
120 mililitrów
200 mililitrów
30 gramów
1 opakowanie
30 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 2
Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę.
Krok 6
Całość mieszaj, aż powstanie puree.
Krok 7
Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej