Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

40 mililitrów

250 gramów

120 mililitrów

200 mililitrów

30 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 2

Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę.

Krok 6

Całość mieszaj, aż powstanie puree.

Krok 7

Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej