
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
40 mililitrów
250 gramów
120 mililitrów
200 mililitrów
30 gramów
1 opakowanie
30 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 2
Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę.
Krok 6
Całość mieszaj, aż powstanie puree.
Krok 7
Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej