Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 kilogram

30 gramów

200 mililitrów

120 mililitrów

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

30 gramów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 2

Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę.

Krok 6

Całość mieszaj, aż powstanie puree.

Krok 7

Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej