Składniki
500 gramów
1 kilogram
1 opakowanie
30 gramów
200 mililitrów
120 mililitrów
1 opakowanie
250 gramów
2 sztuki
30 gramów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 2
Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę.
Krok 6
Całość mieszaj, aż powstanie puree.
Krok 7
Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej