Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

400 gramów

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj do miękkości, następnie przeciśnij przez praskę i połącz z margaryną i śmietaną. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiego purée.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wsyp do mięsa i wlej szklankę wody. Sos gotuj około 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania do sosu dodaj marchewkę z groszkiem oraz tartą bułkę i wymieszaj.

Krok 5

Gotowe mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozprowadź równomiernie ziemniaczane purée, a na koniec posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej