Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

89 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj do miękkości, następnie przeciśnij przez praskę i połącz z margaryną i śmietaną. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiego purée.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wsyp do mięsa i wlej szklankę wody. Sos gotuj około 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania do sosu dodaj marchewkę z groszkiem oraz tartą bułkę i wymieszaj.

Krok 5

Gotowe mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozprowadź równomiernie ziemniaczane purée, a na koniec posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej