Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

90 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj do miękkości, następnie przeciśnij przez praskę i połącz z margaryną i śmietaną. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiego purée.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wsyp do mięsa i wlej szklankę wody. Sos gotuj około 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania do sosu dodaj marchewkę z groszkiem oraz tartą bułkę i wymieszaj.

Krok 5

Gotowe mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozprowadź równomiernie ziemniaczane purée, a na koniec posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej