
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy, siekamy i przesmażamy na oleju.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę, dodajemy do zeszklonej cebuli i przesmażamy.
Krok 3
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar wody. Do ziemniaków wbijamy jaja, dodajemy przyprawy, cebule i boczek, mieszamy.
Krok 4
Blaszkę dopieczenia natłuszczamy i oprószamy bułką tartą, wykładamy masę ziemniaczaną. Pieczemy do 2 godzin w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej