Składniki
1 kilogram
3 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy, siekamy i przesmażamy na oleju.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę, dodajemy do zeszklonej cebuli i przesmażamy.
Krok 3
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar wody. Do ziemniaków wbijamy jaja, dodajemy przyprawy, cebule i boczek, mieszamy.
Krok 4
Blaszkę dopieczenia natłuszczamy i oprószamy bułką tartą, wykładamy masę ziemniaczaną. Pieczemy do 2 godzin w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej