
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy, siekamy i przesmażamy na oleju.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę, dodajemy do zeszklonej cebuli i przesmażamy.
Krok 3
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar wody. Do ziemniaków wbijamy jaja, dodajemy przyprawy, cebule i boczek, mieszamy.
Krok 4
Blaszkę dopieczenia natłuszczamy i oprószamy bułką tartą, wykładamy masę ziemniaczaną. Pieczemy do 2 godzin w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej