Składniki
200 mililitrów
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
8 plastrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.
Krok 4
Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.
Krok 5
Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.
Krok 6
Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej