Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem
łatwe
182 osoby zapisały

Składniki
200 mililitrów
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
8 plastrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.
Krok 4
Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.
Krok 5
Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.
Krok 6
Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej