Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

8 plastrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.

Krok 4

Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.

Krok 5

Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.

Krok 6

Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zobacze co z tego wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zrobiłem ten farsz jednak jajka muszą być gotowane,ale drobno posiekane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zró.b farsz ale jajka mają być gotowane ,cz y sórowe?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej