Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

8 plastrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.

Krok 4

Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.

Krok 5

Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.

Krok 6

Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zobacze co z tego wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zrobiłem ten farsz jednak jajka muszą być gotowane,ale drobno posiekane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zró.b farsz ale jajka mają być gotowane ,cz y sórowe?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej