Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

8 plastrów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.

Krok 4

Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.

Krok 5

Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.

Krok 6

Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zobacze co z tego wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zrobiłem ten farsz jednak jajka muszą być gotowane,ale drobno posiekane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zró.b farsz ale jajka mają być gotowane ,cz y sórowe?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej