Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

8 plastrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.

Krok 4

Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.

Krok 5

Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.

Krok 6

Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zobacze co z tego wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zrobiłem ten farsz jednak jajka muszą być gotowane,ale drobno posiekane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski , 14.02.2016

    zró.b farsz ale jajka mają być gotowane ,cz y sórowe?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej