Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

8 plastrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.

Krok 3

Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.

Krok 4

Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.

Krok 5

Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.

Krok 6

Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

3

Opinie o przepisie

  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski

    zobacze co z tego wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski

    zrobiłem ten farsz jednak jajka muszą być gotowane,ale drobno posiekane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof tromczynski

    krzysztof tromczynski

    zró.b farsz ale jajka mają być gotowane ,cz y sórowe?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej