Złocisty kurczak z chlebowym nadzieniem
łatwe
183 osoby zapisały

Składniki
200 mililitrów
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
8 plastrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Bułkę pokrój w niewielką kostkę i wymieszaj w dużej misce z posiekaną natką, przygotowanym Fixem oraz jajkami.
Krok 4
Połową farszu napełnij kurczaka, a z reszty uformuj małe klopsiki o średnicy około 3 cm.
Krok 5
Kurczaka obłóż plastrami boczku, ułóż w brytfance i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut.
Krok 6
Po 35 minutach pieczenia chlebowe klopsiki ułóż w brytfance obok kurczaka. Ponownie wstaw wszystko do piekarnika i piecz według ustalonego czasu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej