Kurczak w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak w miodzie

czyli soczyste mięso na obiad

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

178 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj ketchup Hellmann’s, miód oraz przyprawę Knorr.

Krok 2

Kurczaka opłucz, a następnie przetnij wzdłuż na dwie połówki.

Krok 3

Powstałą marynatą natrzyj obie połówki kurczaka i włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 50 minut.

Krok 5

Po tym czasie woreczek rozetnij i ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut, aby skórka stała się chrupiąca. Gotowego kurczaka podawaj z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w miodzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej