Kurczak w miodzie
czyli soczyste mięso na obiad
łatwe
192 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj ketchup Hellmann’s, miód oraz przyprawę Knorr.
Krok 2
Kurczaka opłucz, a następnie przetnij wzdłuż na dwie połówki.
Krok 3
Powstałą marynatą natrzyj obie połówki kurczaka i włóż do woreczka do pieczenia.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 50 minut.
Krok 5
Po tym czasie woreczek rozetnij i ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut, aby skórka stała się chrupiąca. Gotowego kurczaka podawaj z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej