
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 szczypta
0.5 pęczka
1 łyżka
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wsyp do miski i wymieszaj z płatkami chili, curry oraz posiekaną kolendrą.
Krok 2
Kurczaka umyj i delikatnie osusz, pozostawiając mięso lekko wilgotne. Następnie obtocz pałeczki w przygotowanej panierce.
Krok 3
Kurczaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 50 minut.
Krok 4
W międzyczasie wymieszaj zawartość węższej saszetki Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Gotowe złociste kurczaki podawaj z dipem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące kurczaki
Jak przyrządzić kurczaka, aby mięso było delikatne i soczyste w środku, a skórka chrupiąca i nieco pikantna? Najprostszym sposobem jest obtoczenie go w dobrze przyprawionej panierce, którą przygotujesz po zapoznaniu się z tym przepisem. Aby ją przyrządzić, wystarczy, że przyprawę do nuggetsów wymieszasz z płatkami chili, szczyptą curry oraz posiekaną świeżą kolendrą. W powstałej w ten sposób panierce obtaczaj umyte i delikatnie osuszone pałki z kurczaka. Następnie umieść je na wyłożonej pergaminem blasze i piecz, aż skórka nabierze złocistego koloru. Smak kurczaka najlepiej podkreśli dip, który przygotujesz na bazie majonezu z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz błyskawicznego sosu tysiąca wysp. Upieczone pałki z kurczaka podawaj bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika z dodatkiem dipu oraz domowych frytek lub pieczywa. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub spotkaniu ze znajomymi. Koniecznie przygotuj przy najbliższej okazji chrupiące kurczaki z naszego przepisu. Do dzieła!