Chrupiące kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

816 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

432 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 pęczka

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wsyp do miski i wymieszaj z płatkami chili, curry oraz posiekaną kolendrą.

Krok 2

Kurczaka umyj i delikatnie osusz, pozostawiając mięso lekko wilgotne. Następnie obtocz pałeczki w przygotowanej panierce.

Krok 3

Kurczaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 4

W międzyczasie wymieszaj zawartość węższej saszetki Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Gotowe złociste kurczaki podawaj z dipem.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Dzwigalska

    Małgorzata Dzwigalska , 11.07.2018

    wyszły pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące kurczakiChrupiące kurczaki

Jak przyrządzić kurczaka, aby mięso było delikatne i soczyste w środku, a skórka chrupiąca i nieco pikantna? Najprostszym sposobem jest obtoczenie go w dobrze przyprawionej panierce, którą przygotujesz po zapoznaniu się z tym przepisem. Aby ją przyrządzić, wystarczy, że przyprawę do nuggetsów wymieszasz z płatkami chili, szczyptą curry oraz posiekaną świeżą kolendrą. W powstałej w ten sposób panierce obtaczaj umyte i delikatnie osuszone pałki z kurczaka. Następnie umieść je na wyłożonej pergaminem blasze i piecz, aż skórka nabierze złocistego koloru. Smak kurczaka najlepiej podkreśli dip, który przygotujesz na bazie majonezu z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz błyskawicznego sosu tysiąca wysp. Upieczone pałki z kurczaka podawaj bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika z dodatkiem dipu oraz domowych frytek lub pieczywa. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub spotkaniu ze znajomymi. Koniecznie przygotuj przy najbliższej okazji chrupiące kurczaki z naszego przepisu. Do dzieła!