Chrupiące kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

921 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

558 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 pęczka

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wsyp do miski i wymieszaj z płatkami chili, curry oraz posiekaną kolendrą.

Krok 2

Kurczaka umyj i delikatnie osusz, pozostawiając mięso lekko wilgotne. Następnie obtocz pałeczki w przygotowanej panierce.

Krok 3

Kurczaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 4

W międzyczasie wymieszaj zawartość węższej saszetki Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Gotowe złociste kurczaki podawaj z dipem.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Dzwigalska

    Małgorzata Dzwigalska , 11.07.2018

    wyszły pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące kurczakiChrupiące kurczaki

Jak przyrządzić kurczaka, aby mięso było delikatne i soczyste w środku, a skórka chrupiąca i nieco pikantna? Najprostszym sposobem jest obtoczenie go w dobrze przyprawionej panierce, którą przygotujesz po zapoznaniu się z tym przepisem. Aby ją przyrządzić, wystarczy, że przyprawę do nuggetsów wymieszasz z płatkami chili, szczyptą curry oraz posiekaną świeżą kolendrą. W powstałej w ten sposób panierce obtaczaj umyte i delikatnie osuszone pałki z kurczaka. Następnie umieść je na wyłożonej pergaminem blasze i piecz, aż skórka nabierze złocistego koloru. Smak kurczaka najlepiej podkreśli dip, który przygotujesz na bazie majonezu z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz błyskawicznego sosu tysiąca wysp. Upieczone pałki z kurczaka podawaj bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika z dodatkiem dipu oraz domowych frytek lub pieczywa. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub spotkaniu ze znajomymi. Koniecznie przygotuj przy najbliższej okazji chrupiące kurczaki z naszego przepisu. Do dzieła!