Pieczona dynia w stylu włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona dynia w stylu włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

175 gramów

125 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż pestki.

Krok 2

Boczek pokrój w paseczki i posiekaj czosnek.

Krok 3

W misce połącz ser ricotta z parmezanem, boczkiem, pesto, posiekanymi suszonymi pomidorami i czosnkiem. Dodaj przyprawę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Nałóż farsz do wydrążonej dyni. Na wierzchu połóż połówki pomidorków cherry i całość piecz w temperaturze 180 °C przez 40-60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej