Pieczona dynia w stylu włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona dynia w stylu włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

125 gramów

50 gramów

2 sztuki

175 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż pestki.

Krok 2

Boczek pokrój w paseczki i posiekaj czosnek.

Krok 3

W misce połącz ser ricotta z parmezanem, boczkiem, pesto, posiekanymi suszonymi pomidorami i czosnkiem. Dodaj przyprawę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Nałóż farsz do wydrążonej dyni. Na wierzchu połóż połówki pomidorków cherry i całość piecz w temperaturze 180 °C przez 40-60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki z łososiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej