Pieczona dynia w stylu włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

125 gramów

50 gramów

2 sztuki

175 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż pestki.

Krok 2

Boczek pokrój w paseczki i posiekaj czosnek.

Krok 3

W misce połącz ser ricotta z parmezanem, boczkiem, pesto, posiekanymi suszonymi pomidorami i czosnkiem. Dodaj przyprawę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Nałóż farsz do wydrążonej dyni. Na wierzchu połóż połówki pomidorków cherry i całość piecz w temperaturze 180 °C przez 40-60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona dynia w stylu włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hamburger à la gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej