
Składniki
2 sztuki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
4 ziarna
2 ziarna
2 listków
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcję mięsną wraz ze startymi na tarce warzywami zalej 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę, dodaj 2 kostki rosołu drobiowo-wołowego Knorr, przyprawy i kaszę.
Krok 2
Zupę gotuj 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Krok 3
Podawaj posypana natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej