Składniki
2 sztuki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
4 ziarna
2 ziarna
2 listków
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcję mięsną wraz ze startymi na tarce warzywami zalej 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę, dodaj 2 kostki rosołu drobiowo-wołowego Knorr, przyprawy i kaszę.
Krok 2
Zupę gotuj 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Krok 3
Podawaj posypana natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej