Krupnik z podrobów przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krupnik z podrobów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.

Krok 2

Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.

Krok 4

Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej