Krupnik z podrobów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z podrobów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.

Krok 2

Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.

Krok 4

Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ogórkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej