
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.
Krok 2
Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.
Krok 4
Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej