
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.
Krok 2
Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.
Krok 4
Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej