
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.
Krok 2
Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.
Krok 4
Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej