Krupnik z podrobów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z podrobów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.

Krok 2

Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.

Krok 4

Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej