Krupnik z podrobów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z podrobów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.

Krok 2

Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.

Krok 4

Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z podrobów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dip czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej