
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść podroby, zalej zimną wodą i zagotuj.
Krok 2
Dodaj opłukaną kaszę i gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jarzyny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze 30 minut.
Krok 4
Podroby drobno pokrój i połącz z przetartą zupą. Dopraw śmietanką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej