
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
5 sztuk
15 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
5 łyżek
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgotuj kiełbasy w 650 mililitrach wody z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.

Krok 2
Następnie wyjmij je, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę.

Krok 3
Rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj.

Krok 4
Dodaj ugotowaną kaszę jęczmienną, lekko podsmażone pieczarki oraz chrzan i ponownie zagotuj.

Krok 5
Na końcu dodaj śmietanę i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały a la krupnik
Barszcz biały można przygotować na wiele sposobów, urozmaicając jego podstawową wersję. Wypróbuj np. wariantu z kaszą jęczmienną oraz pieczarkami, które nadadzą daniu dodatkowy aromat, kojarzący się z krupnikiem. Przyrządź do niego wyrazisty bulion mięsny lub warzywny. Dopraw go liściem laurowym oraz zielem angielskim. Ugotowane do miękkości w nim mięso możesz później wykorzystać do innej potrawy lub zaserwować jako dodatek do zupy. Z barszczem świetnie skomponuje się biała oraz wiejska kiełbasa lub kawałek wołowiny. Natomiast dymny aromat i posmak zyskasz za sprawą wędzonego boczku. Bulion zapraw gotową wersją barszczu białego dostępną w sklepach lub domowym zakwasem oraz kilkoma łyżkami kwaśnej śmietany. Zamiast ziemniaków, dodaj do niego kaszę jęczmienną, która zagęści konsystencję dania. Pieczarki przed połączeniem z całością, zeszklij na patelni bez dodatku przypraw. Barszcz à la krupnik podawaj na ciepło z chrupiącym pieczywem. Dekoracyjnie oprósz go natką pietruszki lub koperkiem. Koniecznie wypróbuj ten przepis.
































