Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

715

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Do warzyw dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotujemy 20 min.

Krok 2

Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zeszkloną cebulę posypujemy mąką, przesmażamy, rozpuszczamy w łyżce wazowej wywaru i dodajemy wszystko do zupy.

Krok 3

Do zupy dodajemy zakwas oraz przeciśnięte ząbki czosnku. Gotujemy jeszcze 10 min doprawiając do smaku.

Krok 4

Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem i fixem. Wbijamy jajko. Wyrabiamy gładką masę. Z masy formujemy małe okrągłe kotleciki. Kotleciki układamy na blaszce i pieczemy 30 min w 180st.

Krok 5

Gorący barszcz biały podajemy z pieczywem i kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej