Barszcz biały z ziemniakami osobno: z chrzanem | Przepisy.pl pixel

Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

750 mililitrów

300 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut.

Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Ugotuj ziemniaki. Gdy będą miękkie, odcedź je i ugnieć tłuczkiem. Przełóż do miseczki.

Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - Krok 3

Krok 4

Boczek lub słoninę pokrój w kostkę i wytop na patelni, aż powstaną skwarki. Polej tłuszczykiem ziemniaki i podawaj z barszczem. Ziemniaki serwowane w oddzielnej miseczce i jadane z zupą to częsty zwyczaj w tradycyjnej kuchni polskiej.

Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami

Jeśli masz ochotę na pyszną, wyrazistą zupę, przepis na barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami będzie dobrym rozwiązaniem. Do przygotowania tego dania potrzebujesz kiełbasy, np. białej, ale doskonale sprawdzi się również wędzona. Pokrój ją w plasterki i gotuj pod przykryciem. Chcesz, żeby smak zupy był bardziej intensywny? Koniecznie dodaj do niej ziele angielskie, liść laurowy, świeżo zmielony pieprz i majeranek. Doskonale sprawdzi się również czosnek, który w całości można wrzucić do gotującej się zupy. Zamiast niego możesz również użyć chrzanu ze słoiczka – potrawa będzie równie smaczna. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki. Ugotowane ziemniaki ugnieć tłuczkiem lub przeciśnij przez praskę, natomiast boczek lub słoninę podsmaż na patelni wraz z posiekaną cebulą. Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami podawaj w chlebowych miseczkach lub tradycyjnie – na talerzach. Do dekoracji użyj natki pietruszki. Koniecznie wypróbuj ten przepis na przyrządzenie pysznego barszczu białego.